Flygtede for kærligheden

På 5. dagen kom et flygtningepar fra Libanon på besøg i skolens kirke og fortalte om deres flugt fra fædrelandet.

I Libanon er der to hovedretninger indenfor islam: shia -og Sunniislam. De to retninger har hadet hinanden i mange hundrede år. Et forhold på tværs af de to grupper kan derfor overhovedet ikke forestilles. Men i denne kærlighedshistorie, har to modparter fundet sammen og efterladt alt: familie, hus, job og venner til fordel for kærligheden. Parret flygtede til Spanien på hver deres måde. Derefter mødtes de i Spanien med falske pas og rejste derefter til Danmark.

Deres familier har lagt sag an mod hinanden, og udfaldet blev, at alt var Nancy & Alis skyld. De kan derfor risikerer at miste livet, hvis de nogensinde nærmer sig deres fædreland.

DSC_0472
Nancy & Ali svarer på spørgsmål stillet af elever fra mellemtrinet

I dag bor de i en flygtningelejr i Roskilde. Her har de både bad, toilet, rent vand og rimelig gode leveforhold. De går til danskundervisning for at kunne integrere sig bedre her i Danmark. De har i øvrigt også fået nye venner i både Roskilde, København og Aarhus.

Tekst af William Hansen og Amanda Carillat.

Foto af Amanda Carillat.

One thought on “Flygtede for kærligheden

Comments are closed.