Projekt udenfor – Hvad gør de for hjemløse?

Fredag den 2. oktober 2015 var der en fremlæggelse i kirken for mellemtrinnet. Der kom en repræsentant fra Projekt Udenfor. Projekt Udenfor går ud på at give hjemløse det de har brug for. Klokken 13:00 går kokken i gang med at tilberede maden. De har en fast rute på 6 stop omkring hovedstaden. Folk står allerede og venter når de stopper. De har 45 frivillige der arbejder ulønnet for dem. Halvtreds portioner mad bliver givet ud hver dag.

Maden

Maden skal være blød fordi deres kunder ofte har en dårlig tandstatus og ikke altid har adgang til en tandlæge. Hjemløse plejer ikke at få næringsrig mad, og deres helbred er dårlig på grund af det. De spiser billig, usund mad fra f.eks. McDonalds.

Hjemløse skal have sund og god mad. De skal have grøntsager. Mange af deres kunder er underernærede og der bliver ikke sparet på fløden. Der skal være farver i maden så det ser bedre ud at spise det.

Hyggelig kaffesnak  

Kunderne får kaffe efter maden af en meget simpel årsag. De drikker kaffe for at føle sig en del af et selskab. Ofte når de drikker kaffe og slapper af, så siger de hvad de virkelig har brug for. “Det vigtigste er at de får noget at spise, men hvis de får kaffe så føler de sig som de er i et fællesskab derhjemme.”

Hjemløse skal selvfølgelig have tøj

Projekt Udenfor giver varmt tøj til vinteren. Det meste af deres tøj er arvet eller doneret. Tøjet bliver arvet af folk der er bortgået og fra dem i militæret. Dog giver de ikke brugte sokker og undertøj, de køber det nyt. Projektet giver soveposer og tøj til dem der har brug for det. Frivillige byder også på multivitaminer til at deres helbred. Hjemløse skal have pænt tøj hvis de skal til jobsamtaler, skal se familier eller til begravelse. De kan få jakkesæt og fint tøj til det.  

Forskellige typer frivillige

Projektet har fire frivillige dyrlæger som holder styr på at de hjemløses hunde er sunde og raske. Bilerne har hundemad og store producenter har doneret hundemad til organisationen. Projektet har også tolke der oversætter sprog de frivillige ikke forstår. Tolkene er glade for at hjælpe fordi de får en anderledes udfordring. En del sygeplejersker er frivillige og følger med i de hjemløses helbred.

Hjemløs
Billede fra pixabay

Skrevet af Kristjana Karla Ottesen.

Billedet i kirken taget af Kristjana.