BØRNEfonden giver indsigt i en anden verden

BØRNEfonden var på besøg hos indskolingen, hvor de introducerede dem til en hverdag, der lå langt væk fra deres egen. De fik et indblik i, hvad det vil sige at bruge en halv dag på at hente vand, som mange børn i ulande desværre kan være nødt til. Børnene i indskolingen havde dog ikke helt samme forhold, da de slap lettere afsted ved (kun) at gå 50 m og havde gavn af Danmarks køligere klima. Børnene synes, at det var hårdt og stressende, og man kunne tydeligt se en medfølelse til denne parallelle verden.

Derefter blev der vist en tegnefilm, som viste hvad BØRNEfonden blandt andet laver. Børnene forklarede, hvad de forstod ud fra filmen, og de var alle enige om, at hverdagen for de børn, som lever i kriseramte lande, blev en hel del nemmere på grund af BØRNEfondens arbejde. BØRNEfonden ønsker at forbedre levevilkårene i de lande, de arbejder i, som hovedsageligt er Mali, Togo, Burkina Faso og Benin.

Børnene i indskolingen blev præsenteret for, hvilke forhold BØRNEfonden arbejder under, da der blev stillet et scenarie op, hvor de skulle forestille sig et København uden hospitaler, skoler og daginstitutioner. Det er byer og lande som disse, BØRNEfonden arbejder i. Du kan læse mere om BØRNEfonden på deres hjemmeside: http://bornefonden.dk/

Artikel og billede af Megan 9.a