Hver tredje dreng deler strikkeglæden

Ny undersøgelse viser at cirka hver tredje dreng kunne lide at strikke

skema2 1000x660

Efter at have udspurgt en gruppe drenge fra forskellige klassetrin, som alle deltog i strikningen i torsdags, kom resultaterne at lidt over ⅓ af drengene nød at arbejde koncentreret med strikkepinde og garn. Det slår dog ikke pigerne, hvor cirka 79% var meget glade for at strikke.

skema 1000x660  skema 3 1000x660

Mange af drengene begrunder deres negative holdning til strikningen i torsdags med, at de ikke følte, at de var gode nok til det og blev frustreret over deres endelige resultat. Nogen mente endda, at lærerne stillede for høje krav til dem og fik den stærke fornemmelse, at deres arbejde var til spilde. Det var meget få, der faktisk syntes, at strikningen var kedelig eller ikke fandt det interessant.

 

“Det er jo fantastisk! Det var tanken, at hvis alle gjorde det samme, så dem, der måske aldrig havde prøvet at sætte sig ned og strikke før, kunne prøve det og finde en mulig interesse for det.”

Siger Pernille Stoor, som selv er blevet meget hæklet på at strikke siden torsdag.

Undersøgelse og artikel af Elizabeth 9b